Nuestras notícias

Las últimas novedades al alcance de todos

AnoiaDiari: Entrevista Néstor Ramírez

AnoiaDiari

Néstor Ramírez: “Creiem i apostem per un mercat just, i és cap aquí cap on avança el futur de l’empresa”

Gerent d’ABC Leather, que celebra el seu 20è aniversari

ABC Leather SL celebra els seus 20 anys d’història especialitzada en la fabricació i comercialització de productes químics, per diferents indústries. Parlar d’ABC LEATHER,SL. és parlar d’esforç, sacrifici, dedicació però també de desenvolupament, èxit i progrés, això ha permès recórrer un llarg camí fins a arribar aquest 20è aniversari. Des de l’empresa se senten “plens d’orgull i satisfacció pels objectius aconseguits,  sent les persones el pilar indispensable per l’existència i èxits de l’empresa. Compromesos en la recerca constant de l’excel·lència, compromís social i amb el medi ambient, tenint molt present que l’èxit dels clients és el de l’empresa”. ABC LEATHER,SL. ha aconseguit ser avui en dia un referent en el seu sector, agraint als partners, clients, proveïdors i al seu equip, per la seva col·laboració i treball realitzat amb tant compromís i dedicació. Parlem amb Néstor Ramírez, gerent de ABC Leather.

Néstor Ramírez, gerent de ABC Leather.

Néstor Ramírez, gerent de ABC Leather.

Fundada el 1996, compta amb una plantilla de 20 treballadors, entre enginyers químics, personal  administratiu comptable i mà d’obra qualificada. ABC Leather s’ha convertit en una empresa altament  competitiva en el seu sector i disposa d’una gran capacitat de resposta i adaptació a les necessitats del client, al qual també facilita assessorament professional. Compta amb dues plantes de producció i d’uns 5.000 m2 aproximadament de magatzems i logística. Dedica una part important del seu pressupost a R + D + i , per obtenir els millors productes i processos que li permetin ser competitiu i reforçar la seva presència en el mercat. És aquest “objectiu estratègic el qual marca els paràmetres de fabricació i matèries primeres, aconseguint que tot es dugui a terme de la forma més eficaç possible en benefici del client final i sempre complint amb la normativa vigent”, explica Néxtor Ramírez, gerent de ABC Leather.

Els avala la certificació ISO 9001, la ISO la 14.001 i les certificacions pròpies d’altres multinacionals, però adherits a més al pacte mundial de Responsabilitat Social Corporativa suposa la integració d’un model  de gestió empresarial basat en la sostenibilitat mediambiental, social i financera que representa un valor afegit. És precisament com l’empresa es diferencia per la seva exigència que els permet treballar amb els màxims requeriments del mercat i pels clients més exigents. Néstor Ramírez apunta que “és complicat però no impossible, calen uns quants recursos i molta voluntat”.

ABC Leather defensa que “la industria química responsable és aquella que pot ser competitiva i la que respectant el medi ambient es fa un lloc i una cartera de clients com l’aconseguida, amb importants empreses multinacionals i familiars del sector de la pell, tèxtil… entre altres”.

Quan fa uns 12 anys les empreses van apostar pel mercat asiàtic, hindú i turc com a proveïdors del producte químic necessari en el seu procés productiu, es va produir una davallada en la producció autòctona del sector. Paral·lelament, però empreses com ABC Leather van veure en les mancances que condicionaven aquests proveïdors (grans estocs, resposta lenta del fabricant, transit time, problemes de compatibilitat i normatives) una línea de negoci. Néstor Ramírez explica que “hem recuperat una producció que havien fet abans algunes indústries i que ho havien externalitzat”. Així l’aposta que ABC Leather  va fer en el seu moment  per la qualitat, el servei, la logística i la competitivitat, fent un gran esforç per ajustar preus, han acabat demostrant als clients que val la pena apostar per un producte de proximitat, amb una logística, una qualitat, una seguretat i una rapidesa i adaptabilitat que no ofereix el mercat asiàtic. La traçabilitat dels fabricats d’ABC Leather és del 100%, un argument més que certifica l’aposta d’ABC Leather per un producte competitiu i de qualitat.

Des dels seus inicis  ABC Leather ha apostat “per les últimes tecnologies, aplicades sobretot a la producció, que els ha permès cobrir una bona part del mercat, entrar en nous sectors i ser un interlocutor vàlid” assenyala Néstor Ramírez. En aquesta línea ABC Leather fa constantment investigació centrada especialment en la qualitat del producte. Tal i com explica Ramírez, “de cara a les exigències de les noves tendències del mercat es proven constantment productes nous per trobar millors qualitats, fer encara més competitiu el client i que pugui treballar en tots els mercats”.

Fábrica

ABC Leather ha col·laborat amb diversos projectes d’investigació amb la Càtedra A3 Chair in Leather Innovation de l’Escola d’Enginyeria, per trobar noves fonts de tanins vegetals. També en col·laboració amb l’empresa INTAREX i SAP han aconseguit amb èxit la implantació del seu programa SAP BUSSINES ONE aconseguint grans avantatges d’organització y logística, i permetent-los ser molt més eficients. No només les grans tecnologies tenen futur, hi seguirà havent sempre una necessitat d’una indústria de proximitat, que cobreixi unes necessitats que sempre existiran però que s’havien desplaçat a altres països amb costos econòmics més baixos, però amb alts costos socials. ABC Leather creu en “un mercat just i hi aposta, i és cap aquí cap on avança el futur de l’empresa”, segons Néstor Ramírez.

 Font:
Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página web.
ACEPTAR
Aviso de cookies